KUCHNIA TRADYCYJNA ORAZ ZERO WASTE SL II

W miesiącach styczeń- luty Podlaskie Stowarzyszenie Gmin zrealizowało drugą część warsztatów w ramach projektu  „WZMACNIAMY TRADYCJE- ANIMACJA SPOŁECZNOSĆI LOKALNEJ (SL) II”, w zakresie kuchni tradycyjnej oraz „ZERO WASTE”.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa IX: Rozwój lokalny, Działanie 9.1: Rewitalizacja Społeczna i kształtowanie kapitału społecznego, realizowany na terenie Gminy Milejczyce, Dziadkowice, Nurzec- Stacja, Mielnik oraz Miasto Siemiatycze.

Uczestnicy pod okiem instruktora przygotowali przepyszne potrawy m.in. sos pomidorowy,  pieczarkowy oraz beszamelowy, kołduny oraz ciastka tzw. „momenty”.

KUCHNIA TRADYCYJNA ORAZ ZERO WASTE SL II
KUCHNIA TRADYCYJNA ORAZ ZERO WASTE SL II
UDOSTĘPNIJ POST: