WARSZTATY ZACHOWANIA DZIEDZICTWA KULINARNEGO W DOLINIE BUGU BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FUSIĄ

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
23 lutego 2022

Dnia 18 lutego 2022 r.  w Hołowienkach odbyły się Warsztaty zachowanie dziedzictwa kulinarnego w Dolinie Bugu pod nazwą barszcz ukraiński z fusią.

W warsztatach udział brały Panie z koła gospodyń wiejskich w Hołowienkach. Uczestnicy konkursy pod okiem eksperta Pani Aliny Paluch przygotowali barszcz ukraiński

według tradycyjnej receptury oraz barszcz ukraiński w wersji wegańskiej w nowoczesnym wydaniu.

Dodatkiem d barczu była fusia - tradycyjne danie kuchni podlaskiej znane też pod inną nazwami : prażóchą lub porką.

 

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Unii Europejskiej w ramach programu współpracy CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine

Projekt realizowany z partnerem Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie