WARSZTATY ZACHOWANIE DZIEDZICTWA KULINARNEGO W DOLINIE BGU KOROWAJ

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
23 lutego 2022

W sobotę 19.02.2022 r. w miejscowości Gałki gmina Repki odbyły się warsztaty Zachowanie dziedzictwa kulinarnego w Dolinie Bugu o tematyce Korowaj.

Na warsztatach uczestnicy pod okiem eksperta Pracownia PUH KulinArt Anna Szpura przygotowali Korowaja .

Oprócz pieczenia ciasta Pani Ania opowiedziała o obrzędach związanych z przygotowaniem Korowaja.

Dziękujemy uczestnikom za przybycie

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Unii Europejskiej w ramach programu współpracy CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

Projekt realizowany z partnerem @Aгенці місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району.

#BugCuisine #Nadbużańskietradycjekulinarne #warsztatykulinarne

 

 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie