WARSZTATY ZACHOWANIE DZIEDZICTWA KULINARNEGO W DOLINIE BUGU ZAGUBEK

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
11 marca 2022

Wczoraj w Zagubek w Drohiczynie odbyły się warsztaty Zachowanie dziedzictwa kulinarnego w Dolinie Bugu - zaguby. Pod okiem eksperta Joanny Korpysz

Panie z kół gospodyń wiejskich Świniarów, Wśród lasu w Mętnej i Korczewianki przygotowały najbardziej popularną potrawę w Drohiczynie - zaguby.

Zaguby były podane w dwóch wersjach : gotowane w wodzie, gotowane i odsmażane.

Oprócz zagubów zrobiliśmy również pierogi z farszem ziemniaczanym - szlachcice.

 

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Unii Europejskiej w ramach programu współpracy CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine

Projekt realizowany z partnerem Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie